true friendship

Fick detta av min underbara Louise idag, du är bäst & jissus vad saknaden är stor efter dig!
Trött är ordet för mig just nu.. Önskade att jag hade powertabletter så jag kunde få min styrka tillbaka.

IKEA

Sydney är på någon mässa med sitt företgar Best for Babies denna helgen så jag har därför fått jobba mycket men imorgon kommer hon hem igen!! :) Tog barnen till Ikea idag med Elin på köpet oxå. Luchade där sen köpte barnen leksaker & jag köpte ett bord till min dator, eller ett bord som jag kan ha i knät med datorn på. Blev avskräckt för några dagar sedan när jag fick höra att man kan få cancer om man har datorn i knät.. I för sig kan man få cancer av allt möjligt nu förtiden men bäst att skydda sig lite tyckte jag.

I don't care anymore

Bennet tar kort på mig
Bennett somnade i vagnen när vi skulle luncha i Kenwood mall
Lunch på cheesecake factory
Avskedsmiddag på Ichiban för Lucy som flyttar till Denver:(

september 22

Bennett sover & Alex är i skolan så jag sitter & luncha med mig själv. Äter tonfisksallad, ett tips är att blanda i päron om du gör en tonfisksallad eller kycklingsallad, blir mycket bättre! :)

6 months

6 månader har gått & det kändes som jag åkte förra veckan. Tiden bara rinner iväg känns det som!
Jag kan bara säga att jag stormtrivs här samtidigt som saknaden är väldigt stor efter många där hemma men tack vare skype, facebook & brev funkar det bra ändå. För sådär 2 år sedan trodde jag aldrig att jag skulle göra en sådan här grej, att vara borta så länge kändes liksom som en evighet men efter studenten förändrades tankarna väldigt snabbt & jag bestämde mig för att ta steget ut i världen! Är så otroligt nöjd över mig själv & glad att jag fick chansen att åka!
Min värdfamilj är helt underbar! Barnen är, som ni säkert vet världens goaste & föräldrarna är toppen!! Är så lyckligt lottad över att få vara au pair i denna familjen. Kommer ihåg dagen då de svarade "We want you to be our next au pair" Den känslan var obeskrivlig! Kände liksom känslan när vi skypade & mejlade att denna familjen skulle vara perfekt för mig & så blev det oxå!
Har redan på mina 6 månader varit med om så mycket! Har träffat så många nya vänner, fått en annan syn på livet & lärt mig väldigt mycket både om mig själv & andra...
Så till er där ute som går & fundera på att göra samma sak, ta steget & gör det! Det är hittills det absolut bästa beslut jag har tagit, så lärorikt & så mycket att se & vara med om! Jag njuter av tiden här!!

september 20


Texie har fått sin rätta plats!
I parken
wiie

Ikväll har jag varit på värsta mördapasset på gymmet, trodde jag skulle ramla ihop & dö! Har haft uppehåll i 2 månader så kanske därför men instruktören var helt galen!! Det var ett konditionspass & under exakt hela passet gång babblar hon om allting & vi andra kämpade på medans knappt det syntes på henne att hon var trött  fast att hon körde stenhårt hela tiden! Vilka människa alltså!! När jag låg där & kämpade med mina push ups trodde jag seriöst hon gick på anabola steorider för så som hon höll på utan att det ens märktes på henne det var sjukt..






they make me so happy

Alex är bara för söt! Ikväll fick jag en liten tår i ögat när jag & familjen satt & åt sushi. Jag har ju varit här i snart 6 månader (aah tiden går såå fort!!) så de pratade lite om de skulle ha en au pair efter jag åker eller vänta ett tag, usch det är så jobbigt att de börjar prata om det nu men de måste planera i god tid för processen ta ju väldigt lång tid.. Men iallafall så säger Alex att han kommer gråta för evigt om jag åker hem, att han aldrig kommer sluta gråta:( han är så go!! Älskar mina värdbarn, de är världens bästa!!

smile like you mean it

HELGEN
Josefin & Kajsa kom hit i fredags så då blev det party hos mig först & sen utgång, mycket trevlig kväll!

I lördags spenderade vi dagen i Outlet mall & på kvällen åt vi sushi & gick på bio. Jag & Elin blev helt till oss när vi upptäckte att "Straw Dogs" gick på bio för vi trodde inte den skulle komma redan. Så vi bestämde oss för att se den eftersom vår snygge svenske manliga skåderspelare Alexander Skarsgård spelar i den (han har dock sjunkit i mina ögon efter den rollen) Ska inte uttala mig så mkt om vad den handlar om men jag fick en chock kan jag säga, riktigt hemsk film & den var helt konstig..





september 15


Dagen har varit bra med barnen! På morgonen var jag med Bennett i skolan. Han är så himla söt, han lite blyg så han vill oftast att jag ska bära runt på honom för då trivs han bäst men helst ska ju jag försöka lära honom att vara nere så mkt som möjligt men det är så svårt o motstå att ta upp honom. Iallfall börjar det med att de leker fritt i ungefär en halvtimme, det är ju det roligaste såklart tycker barnen & sen efter det ska vi sitta i en ring & sjunga & läsa saga & det vill ofast inte barnen så istället är det föräldrarna & jag, au parien som sitter & sjunger & lyssnar på saga som läraren läser:). Sen är det dags att gå till gymmet där de har bollar & ett innomhus torn & massa andra grejer, det tycker de är roligt! & sen avslutas det med snacks & sen är det dags att gå hem! :)
Ikväll har jag varit på min andra lektion av "Cooking inernational". Vi gjorde mat från Spaninen, Mexiko, China, Frankrike & Grekland, alltså en väldans blandning! Kan dock inte säga att jag tycker det var gott! Det kanske hade varit gott om man hade fått det på restaurang & en kock hade gjort det men nu är det ju såhär att läraren säger ALDRIG till om tvätta händerna, så det är i princip bara jag som gör det!  Och det var ju buffé så alla äter ju från varandras grupper & jag kan inte hjälpa de men hela tiden sitter jag o tänker på att det är så mkt bakterier i maten eftersom folk inte tvättat händerna & det får mig att må illa! Så därför kunde jag tyvärr inte njuta så mkt av maten vi åt som många andra verkade göra! Men jag gillar klassen ändå. Har träffat två härliga tjejer som är några år äldre än mig som bor i Cincinnati..
I väntan på Alex..
gullungar!
hoppa hoppa hage!

september 14

'
Idag har jag varit hos frissan som ni kanske ser på korten! Blev dock inte nöjd! Blev nöjd med längden på håret men inte färgen, utväxten är fortfarande kvar.. Saknar att klippa mig hos Viktoria på Lafame, hon visste precis hur jag ville ha det & varje gång jag varit hos henne blev jag helnöjd!
Jag & Elin tog oss en lite shoppingrunda ikväll på mallet, fick med mig hem lite av höstens färger. Tycker inte om hösten särskillt mkt men Älskar höstmodet!!! Sen åt vi på Cheesecake Factory, så god mat där!! :)
Nu är jag dödstrött!
Godnatt & godmorgon på er där hemma!


I never thought you would disappear like this!

Hade aupair träff på starbucks idag och sen åkte jag & några tjejer till Ulta (de har smink, hudvårdsprodukter, & frisörer där) & skulle beställa klipptid & när jag står & ska göra det säger jag att jag vill ha det på onsdag eftersom jag är ledig då & då säger hon att jag får både klippning, färgning & styling för bara 50 dollar!!! 50 dollar liksom, det är typ bara 430 kronor!! Jag fårgade varför det är så billigt, så det verkligen är en frisör tänkte jag men då sa hon att de har de erbjudandet måndagar & onsdagar, så det var bara tur för mig!:) Så på onsdag ska det bli föränding, lite pirrigt!! Efter Ulta åt vi sushi, det var gott fast hade svårt att äta för min stackars hals.. Hoppas det inte gör ont imorgon när jag vaknar!!


movie night

Jag & Sydney såg såg "Life as we know it" ikväll, riktigt bra var den! & Katherine Heigl spelar sin roll grymt bra, som i de flesta andra filmer hon är med i.
Imorgon ska jag sova ut & hoppas att jag inte känner någon smärta i halsen när jag vaknar... Sen är det au pair möte & därefter äta sushi :D (om jag orkar)

september, 10


Min hals blir bara sämre o sämre känns det som så idag tog min värdmamma mig till doktorn för att se om det var halsfluss som jag brukar ha otur med. Hade nog nästan bara nästan önskat att det var det för då hade jag fått penselin men det visade inte att jag hade det, istället sa hon att jag var väldigt svullen & röd & då finns det inte så mycket att göra åt utan att knappra is sig värktabletter & halstabletter så det är vad jag får göra nu! Jag som skulle gått ut med de andra tjejerna ikväll:( Ska köra till Kroger (mataffär) snart & köpa glass & nytt te & hyra filmer!!

Labor Day

Lite bilder från i söndags då vi firade The Labor day!
De firar The Labor Day med raketer på kvällen så vi åkte in till Downtown & upp i Hilton & tittade..

september 8

Nu har jag fått tillbaka orken igen för sjuk ja det blev ja! Började måndagskvällen då jag inte kände igen mig själv & det blev bara värre & värre under natten, sov inte på hela natten för att kroppen gjorde så ont & på morgonen spydde jag. Låg i min säng hela dagen med blöt handduk över mitt huvud som jag trodde skulle sprängas, har aldrig känt mig så svag någon gång som den dagen! Mina värdföräldrar var helt underbara, de frågade hela tiden hur jag mådde & om jag ville ha någonting. Men att vara sjuk i ett annat land utan sin mamma som alltid tar hand om en när man är sjuk är hemskt! Vi skypade dock en del men ändå är det så fruktansvärt jobbigt!
Men tack & lov vände det väldigt fort, dagen efter kände jag mig inte helt återställd men jag jobbade ändå & det var lite kämpigt men på eftermiddagen när Bennett tog en nap mysigt jag & Alex med en film i soffan..:) Idag har det varit mycket bättre, fortfarande ont i halsen men fick någon form av överskottsenergi så jag & barnen plockade väck nästan alla miljontals leksaker från lekrummet där uppe & bar ner i källaren för att det ska blir mer utrymme där uppe. & Sydney blev så glad när hon kom hem & såg allt vad vi hade gjort! :)
Före
Efter

sjuk?!

Jag vill inte bli sjuk nu!! Men min kropp värker & halsen gör ont! Hur kan det bara ändras sådär plötsligt, jag kände ju mig bra innan idag?! Har kurerat mig nere i min säng med en varm kopp te & tagit värktabletter & hoppas innerligt jag blir bättre tills imorgon!
Hade iallafall en jättebra helg! Skriver & lägger ut bilder imorgon för nu har jag ingen ork till de..

thursday

Idag hände det! Det som inte har inträffat hittills på mina 5 månader, Bennett blev sjuk! Det började med att jag åkte med honom till skolan (han har börjat skolas in nu & är i skolan 2 ggr i veckan med förälder/babysitter) Allting verkade vara bra, han lekte och åt lite snacks och när vi skulle åka hem somnade han (han tar numera sin nap på eftermiddagen istället) och sov i nästan två timmar tills jag väckte honom för det var dags att hämta upp Alex kl 12. Han var trött och ville inte äta någonting. Och när vi kom hem tyckte jag han kändes varm och frågade även vår städerska som var hos oss idag om hon kunde känna på honom & hon tyckte också han hade feber. Så jag gick upp o la honom igen och han sov då mer än 3 timmar, gick då upp & väckte honom! Han var jättevarm så han hade garanterat feber. Och sen försökte jag få honom och äta men han vägrade och tillslut när vi stod där i köket kräkte lille gossen & även på mig oxå (ganska omysigt)! Så jag har duschat och skurat hela mig och hoppas innerligt att jag inte blir smittad. Känns mig lite konstig i magen med det är nog inbillning:)
Efter jag hade slutat åkte jag iallfall till min första lektion "Cooking International". Verkar faktiskt vara en riktigt kul kurs! Det är i 7 veckor och vi ska laga massa mat från olika länder, där bland annat SUSHI!!:) Men ikväll blev det dock inget vidare. Vi skulle lära oss att hacka olika grönsaker och kött på rätt sätt så vi gjorde först potatis & lök osv och sen skulle det in i ugnen. Sen kom det till köttet och då fick man krydda det exakt som man själv ville ha det & eftersom jag inte vet vad allting betydde så tog jag ganska mycket blandade kryddor, därmed väldigt starka kryddor råkade hamna i min lilla box där köttet skulle blandas runt i!
Vi stekte våra kött bladat med lök o paprika och det såg så himla gott ut men när vi sen skulle äta det höll jag på att brinna upp! Jag är inte så känslig för stark mat men detta gick bara inte, fattar inte vad det kan ha varit för kryddor alltså?!!

RSS 2.0