november 29

Hade playdate idag med Elin & hennes värdbarn Ryan!:)
GÅRDAGENS FÖRSÖK ATT GÖRA PEPPARKAKSHUS!
Såhär såg det ut i början av när jag & Alex skulle göra pepparkakshus! (taket var redan trasigt när jag öppnade kartongen)
Efter drygt en timme har vi äntligen fått själva huset att sitta ihop, återstå bara taket som Alex kämpar med..
& såhär blev resultatet efter 2 timmars kämpande... Jag ska aldrig mera göra pepperkakshus! Fattar inte vad jag gjorde för fel...

vill ha vill ha vill ha vill ha!!


Nya Sony nex 5n
är just nu nummer 1 på min önskelista

Idag har jag börjat mitt nya liv här i staterna! Dvs äta nyttigare & träna mera! Detta lovar jag mig varje måndag men bryter det lika fort när helgen börjar närma sig ändå. Men nu ska det bli skärpning! För nu har jag varit sjuk tillräckligt och tänker inte bli det på lång tid (peppa peppa ta i trä). Så idag, måndag har jag ätit gröt till frukost (väldigt mättande) & tagit vitamintablett & till lunch, ja det blev dessvärre inte så mkt för hunden Texie hoppade upp o tog min mat från Cheesecake factory som jag hade tagit hem i en box från igårkväll då jag & Elin var där, (här tar man maten som blir kvar hem i en liten box om man är på restaurang) så henne var jag inte så glad på innan. Sen har jag druckit vatten med pressad citron i och äppel för det är mycket fibrer i det och mättande. & ikväll har jag äntligen gott till gymmet, kändes verkligen att man inte varit där på länge när man ser gamla tanter som tar mer vikter än vad man själv gör. Men det var så skönt att vara tillbaka igen! Ikväll har jag ätit bisonoxe för första gången, haha vilka roliga djur alltså, googla o se om du inte vet hur dem ser ut för det visste inte jag. Trodde det var köttfärssås som var kvarlämnat för mig men när David kom ner sa han att det var bisonköttfärs, har aldrig hört talas om det förrut men det var ganska gott faktiskt. Nu äter jag apelsin och ska mysa till ett avsnitt av Pan Am!

mamma


Kollade posten ikväll när jag kom hem och där i låg det ett brev till mig från min underbara mamma. Hon hade skickat detta till mig, en mini-adventskalender! För har alltid fått, varenda år en adventskalander så hon tyckte naturligtvis att jag skulle ha en när jag är här oxå. Vilken mamma jag har alltså, du är bäst!

Chicago

Är nyss hemkommen från Chicago! Har haft det jättebra & fått uppleva thanksgiving för första gången!:) Maten var väldigt speciell men god, tyvärr blev det inga bilder tagna för hade fullt upp med att hålla ett öga på bennett bland allt folk som var där.. Men bjussar på lita andra bilder istället!:)
I bilen mellan Alex & bennett..

starbucks är inte fel att ha på hotellet..

här var vi en dag, botanic garden och inomhus ser det ut såhär varje jul med hus som är för olika byggnader i Chicago & tåg som går igenom, jättefint!



Jana & hennes värdfamilj hamnde av slumpen på samma hotell så vi satt barnvakt i lördags


Chicago here we come!


Sådär ja! Nu är jag färdigpackad och är redo för Chicago! Åker imorgon för att fira Thanksgiving där och kommer hem igen på söndag:) Ska bli riktigt kul faktiskt! Vi kommer bo på hotell & där kommer även jana vara med sin värdfamilj & bara 20 min bort kommer Elin befinna sig!:) & jag ska få uppleva min första thanksgiving med all den mat som kommer finnas, ska bli spännande!

sunday

Sydney har i helgen haft en slags mässa i Downtown som kallas Holiday Market med sitt företag & typ 200 andra företag med allt ifrån smycken, tvålar, handväskor, kläder mm.. Så idag hjälpte jag David lite med barnen & efter de körde jag, Lisa & Elin till denna mässan & gick runt & kollade på vad alla hade att erbjuda & köpte oxå lite saker, väldigt trevligt! Efter det kände alla tre att vi var sugna på lite svensk mat (till & med Lisa från Österike) så vi begav oss till IKEA & åt köttbullar & så köpte vi biljett till julbordet som kommer äga rum där den 9:e december för bara 9 dollar, billigt & bra & sååå gott det ska bli!! Jag köpte oxå lite andra saker där bl.a. ett pepperkakshus som jag tänkte göra med barnen. Undrar dock hur det ska gå, hoppas det finns en tydlig beskriving på hur man gör! Mamma, varför har du aldrig gjort pepparkakshus med oss?! har aldrig gjort detta förrut men det kanske inte är så svårt, återstå att se:) Längtar faktiskt till julen nu, så mysigt med pyntandet & julmusiken i mallen & sen åker jag med värdfamiljen den 18:e december till FLORIDA!:)

Storstädning på G!

Det är bra när man får städhjälp!:)


I'm back!

Hej på er. Dålig uppdatering, jag veeet! Men har varken haft lusten eller orken till att blogga när jag varit sjuk. Är så himla glad att jag fått min energi tillbaka! Har inte alls mått särkilt bra i några veckor eftersom jag först blev dunderförkyld med hosta som satt i i två veckor och när jag äntligen hade blivit frisk kom halsflussen & det fick mig att tappa energin totallt. Men i fredags kände jag mig som en ny människa, så pigg & utan halsont, Så härligt!!:D Efter jobbet åkte jag hem till Lisa. Vi körde o unnade oss hamburgare på Steak n Shake & sen hade vi film-mys-kväll med Elin oxå. Såg en jättenbra film som jag inte kommer ihåg namnet på, bra där! Men den handlade om Afrika iallfall..
Idag har jag & mina favoriter varit på barnens museum & efter jag hade slutat jobba åkte jag & mötte upp Elin i mallet. Shoppade lite & därefter åkte vi på bio, den nya Twilight filmen, Breaking Dawn. Alla säger, eller de flesta gör, att den är såååå bra men nej det tycker inte jag! Sevärd men de andra filmerna är betydligt bättre! Vi var iallfall så förväntansfulla av allt vi skulle äta medan vi såg filmen. Här är det vanligt att man köper glass med sig in så det ville vi göra så vi åkte till en biograf långt iväg bara för att det fanns Ben & Jerrys där så vi var så förväntansfulla & satt till och med & pratade om vilka sorter vi skulle ha osv. Men när vi kommer dit har de bytt glassortiment!!! Så irreterande! Vi tog ju självklart glass ändå men det var inte alls lika gott men vi hade köpt popcorn oxå så det blev bra ändå..
Children's museum!
Elin & jag på bio!



Sjuk..

Kl är nu 9 på morgonen här och jag ligger i sängen med te och vatten bredvid mig för det är det enda jag kan få i mig.. Åkte till läkaren igår efter att jag hade slutat jobba och det visade sig att jag hade halsfluss. Läkaren var jättebra och undersökte mig väldigt noga (som inte så många hemma i Sverige gör).
Så nu ska jag igen kurera mig i sängen hela dagen, inte kul men har ingen kraft eller ork till att göra något annat heller.


Vad är felet?!

Jag måste ha världens sämsta immunförsvar just nu. Trodde jag var på bättringsvägen efter att har varit dunderförkyld o hostig i en o en halv vecka men nejdå igår kväll började min hals bränna o i natt har jag knappt sovit någonting för att det gör så ont. Sitter just nu o dricker te och väntar på att börja jobba. Denna dagen kommer bli låååång och tung!:(


weekend

Hade myskväll här i fredags med ett gäng härliga tjejer. Jobbade i lördags & på kvällen blev det en lyckad utgång. Idag har vi haft au pair möte & sen var jag, Lisa, Elin & jana ute & åt för att fira Janas födelsedag!
Nu väntas sängen & imorn start på en ny vecka!
Puss

november 9

Mina nya kappa från J Crew som jag fick av världens bästa syster när hon var på besök. Emma jag älskar den!!

Idag har jag kurrerat mig i sängen nästan hela dagen & skypat & kollat på film för jag är dunderförkyld & har mega hosta som är sjukt irreterande. Såg iallafall filmen "A little bit of heaven". Stod att det skulle vara en komedi & jag ville verkligen se en rolig film för att piggas upp men istället låg jag & lipade & lipade för den var såå sorglig!! Så varför skriva att det är en komedi då?! Men den var bra iallafall fast blev inte så uppiggad dock..


!

Vi firade igår kväll att jag ska förlänga 6 månader!:)

wonderful life

Hejsansvejsan! Veckan har varit helt underbar med mamma & syster på besök. Tiden gick så fort samtidigt som vi hann med att göra väldigt mycket. Hann visa dem det mesta jag ville & även restaurangerna jag hade planerat att ta dem till så vi hade det så bra så. Lite deppigt när de skulle åka hem i fredags men nu känns det mycket bättre för har så mycket planer på gång & idag tog jag ett stort beslut!! KOMMER STANNA HÄR I 6 MÅNADER TILL!!!!!! Gick upp till min fina värdfamilj & berättade idag, de blev så glada!! :) & ikväll har de firat mig med pizza & tårta & sjungit för mig!:)
Så än sålänge känns detta beslutet helt rätt!! Saknar er där hemma jättemycket men jag känner mig inte alls redo för att lämna detta underbara land & min värdfamilj ännu & jag har så mycket kvar på min lista som jag vill göra innan jag åker hem.
Fick bl.a. detta hjärtat av fina mor..

En cupcake bok  från mormor&morfar

första kvällen på cheesecake factory

Emma & B


love

outlet mall

halloween

Hinner inte lägga upp fler bilder för ska sätta mig i bilen & köra till Downtown & plocka upp Lisa-marie & köra henne hem.. Lägger upp fler inom kort!

love

Vi har det underbart!

RSS 2.0